sobota 17. ledna 2015

ABY SE TO NEPLETLO.....

Aby se to nepletlo,
máme všechny ty naše babičky, dědečky a tety všemožně i nemožně pojmenované.
Můj děda byl svého času nejmladší dědeček v Písku a Danova mamka s kočárkem už maturovala, a tak se nám poštěstilo, že si naše holky užívají přízně opravdu široké rodiny. Není divu, že se jim ti příbuzní maličko pletou. To je pak lepší toho dědu nebo babičku trochu specifikovat. A tak vzniklo několik poměrně srandovních interních pojmenování našich příbuzných a známých.
Třeba máme dědu Králíka a babičku Koko - slepice a králíky už několik let nemají, ale to neva. Hodně oblíbená teta je u nás teta Labuť (původně velká Šárka), která bere Šušu na labuťe, a její dcera (malá teta Šárka), která už dávno není malá - je to paní zubařka, ale má to marný. Snažila jsem ji přejmenovat na tetu Zubejdu, ale neujalo se to a v našich kuloárech je stále nazývána malou - promiň Šári:-). Taky máme babičku Rádio, ktrerá dětem pouští malinkatej tranďák, a babičku Dáju, která mívala pudlíka stejného jména.  Rodině mojí ségry se neřekne jinak než Buňáci, protože jejich nejstarší (Rozárka) měla problém s vyslovením tak krásného a pečlivě vybraného jména a místo Rozárka Zborníková se představovala jako Jarka Buňáková! A několik našich kamarádů a známých to taky pěkně schytalo. Třeba takoví sourozenci Kudrličkovi - tmavá a světlá Hanah Montana, Mádl, Sněhurka. Au, to musí bolet! Ale nesou to statečně, už i na pohledy se tak dobrovolně podepisují:-).

To neznamená, že Vám nemůžeme "přijít na jméno". Ba naopak - my Vás všechny máme rádi!!!!

                                                                      ♥


































Foto: Lucky




3 komentáře:

  1. pěkná rodinná "tradice" :)
    já mám (pra)strýce, který taky dává všem v okolí nová jména.. já jsem Máňa, pak máme v rodině Krakonoše, malou a velkou Klotyldu, Matyldu, Pepíka (ovšem holku) a tak podobně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rodinná tradice? - To zní dobře, asi to budu používat. Hezky to zakreje, že jsme praštěný:-):-)......

    OdpovědětVymazat
  3. No my sme všetci strelení a zať teraz chodí na aute www.strielanie.sk a hovoríme mu Strelený...čo na Slovensku znamená Šiši :-))), pozor, nie Šušu !

    OdpovědětVymazat